Кременчуцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 10
з поглибленим вивченням англійської мови
Меню сайта


Національна дитяча гарча лінія


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входа


Пам'ятка щодо профілактики грипу в закладах освіти

 

Клінічні ознаки грипу:

головний біль,

біль у м'язах,

біль у горлі,

підвищення температури тіла,

кашель,

нежить, закладання носа, в окремих випадках — блювота і понос.

Як можна заразитися вірусом грипу?

Від іншої хворої людини повітряно-краплинним, повітряно-пиловим шляхом (вірусні частки по повітрю переносяться від хворої людини до здорової під час розмови, кашлю, чхання), при тісному контакті (знаходження на відстані близько 2-х метрів).

Як довго є заразним хворий на грип?

Інфекційний період (період, коли хворий небезпечний для оточуючих) при грипі типу А/Н1N1 може бути протягом 7 днів від початку хвороби, але якщо клінічні симптоми хвороби зберігаються - то до їх зникнення.

Як попередити зараження грипом?

-  уникати контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції;

-  обмежити відвідини місць великого скупчення людей;

-  часто провітрювати приміщення;

-  часто мити руки з милом;

-  прагнути не торкатися очей, носа або рота немитими руками;

-  уникати обіймів, поцілунків і рукостискань;

-  прикривати ніс і рот при чханні або кашлі одноразовою носовою серветкою, яку зразу ж після використання потрібно викинути;

-  якщо у людини є симптоми грипу, то необхідно триматися від нього на відстані не менше двох метрів.

Які проводити заходи з попередження масового розповсюдження поширення грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій у мережі закладів освіти?

-   В осінньо-зимовий період та на період епідемії грипу забезпечити дотримання повітряно-температурного режиму та безперебійну роботу опалювальної мережі в приміщеннях усіх дошкільних, навчально-виховних та позашкільних закладах, у т.ч. у вихідні та святкові дні; провітрювання приміщень дитячих дошкільних установ, класів, кабінетів, спортивних, актових залів, рекреацій проводити під час кожної перерви при відсутності дітей.

-   Не допускати переохолодження дітей під час перебування в навчальному закладі, заборонити їх перебування на території без верхнього одягу.

-    Забезпечити контроль за організацією питного режиму, дотриманням дітьми та персоналом правил особистої гігієни в усіх дошкільних, навчальних та позашкільних закладах різних типів та форм власності і рівня акредитації.

-  Забезпечити щоденне проведення обліку та аналізу захворюваності на грип та ГРЗ серед дітей та персоналу в усіх дошкільних та навчальних закладах різних типів та форм власності. При виявленні росту захворюваності серед дітей інформувати територіальні держсанепідзаклади.

-   Забезпечити проходження періодичних медичних оглядів персоналом дошкільних, навчальних та позашкільних закладів.

-   Забезпечити функціонування медичних кабінетів, ізоляторів, наявність необхідного набору медикаментів, перев'язувального матеріалу, деззасобів у підпорядкованих закладах, у т.ч. гуртожитках.

-  Впровадити в практичну роботу подовження часу перерв між уроками та організації і проведення дезінфекції рук персоналом, учнями усіх навчальних закладів.

-  Забезпечити проведення бактерицидного опромінення приміщень групових (житлових) осередків, проводити зміну індивідуальних рушників для дітей у міру їх забруднення, але не рідше, ніж 1 раз на тиждень в дошкільних та інших навчальних закладах.

-   З метою запобігання виникненню і розповсюдженню захворюваності на гострі респіраторні інфекції в організованих дитячих колективах, учнівських гуртожитках обмежити проведення масових урочистих, спортивних і святкових заходів.

-  Забезпечити організацію та проведення щоденного вологого прибирання усіх приміщень дошкільних, навчально-виховних та позашкільних закладів освіти різних типів та форм власності, у т.ч. у гуртожитках для учнівської молоді. Обробку всього обладнання, іграшок, посуду проводити із застосуванням миючих і дезінфікуючих засобів, дозволених для використання Міністерством охорони здоров’я України.

-  Забезпечити дотримання на харчоблоках дошкільних та навчальних закладів санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режиму щодо режиму миття та знезараження столового, кухонного посуду, розробного інвентарю та технологічного обладнання із застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів, дозволених для використання Міністерством охорони здоров’я України.

-  Проводити у виробничих приміщеннях провітрювання не рідше 1 разу на 2 години та вологе прибирання приміщень з використанням деззасобів, забезпечити дезінфекційні заходи щодо попередження можливої контактної передачі збудника хвороби (дезінфекція дверних ручок, перил, обладнання тощо).

 

 

В.о.зав.епідвідділом:                                                                                       Н.І.Заворотна


 

Пошук

Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі


 



Національна гарча лінія
 
 
Безкоштовний хостинг uCoz